10 sfaturi pentru o gadina frumoasa

gradina amenajata cu flori

No Banner to display

Gradina este cel mai potrivit loc unde va puteti relaxa, fie dupa o zi grea de munca, fie dimineata cand beti cafeaua si admirati privelistea.

Totusi, pentru o astfel de placere, este necesara destul de munca de intretinere a gradinii, altfel problemele cu insectele sau cu bolile pot distruge bucuria de a avea o gradina frumoasa.

Va oferim pentru dvs 10 sfaturi de care sa tineti cont, daca doriti o gradina cat mai sanatoasa si mai spectaculoasa.

1 – Inainte de a planta un copac sau orice alta planta, verificati fertilitatea solului. Daca este insuficienta trebuie sa adaugati un strat de pamant fertil (pamant de padure) sau sa-l imbogatiti cu ajutorul ingrasamintelor.

2 – Chiar daca nu sunteti familiarizati cu gradinaritul, probabil stiti ca unde specii pot fi destul de scumpe. Astfel, daca bugetul este limitat, este mai convenabil sa cumparati seminte sau rasaduri. Semintele vor germina la o temperatura intre 18 si 23 grade Celsius.

foto poze cu flori anuale si bianuale in gradina

3 – Atentie, nu trebuie sa plantati semintele in locuri umborase, sau sub coroana copacilor. Ideal ar fi sa gasiti un loc unde soarele sa lumineze direct cat mai multe ore pe zi.

4 – Atunci cand plantele sunt mici si firave, radacinile nu sunt foarte dezvoltate, sunt mai sensibile. Trebuie sa va faceti un obicei de a le verifica zilnic, pana ce cresc mai mari si prind puteri.

5 – Radacinile plantelor au nevoie de nutrienti si umezeala, pe care le gasesc in sol. Deasemenea, solul trebuie afanat periodic cu unelte specifice, asfel oxigenul patrunde mai usor la radacinile plantelor iar cresterea lor este inbunatatita

6 – Ingrasamintele trebuiesc administrate inainte si dupa plantare

7 – Udatul plantelor este un aspect esential. Rasadurile de flori au nevoie de mai multa apa in primele saptamani de la plantare, trebuiesc udate zilnic. Pe masura ce se dezvolta, au nevoie doar de doua sa trei udari pe saptamana.

foto femeie lucrand in gradina

8 – Verificati starea de sanatate a plantelor din gradina dvs. cat mai des cu putinta. Daca sunt atacate de o boala sau sufera de o carenta de apa sau nutrienti, trebuie intervenit la cel mai mic semnal ca ceva nu este in regula. Daca asteptati prea mult, este posibil ca planta sa nu mai poata fi salvata.

9 – Periodic, trebuie sa indepartati frunzele cazute sau diferitele flori care dintr-un motiv sau altul s-au uscat. Pe langa un aspect cat mai ingrijit al gradinii, va veti asigura si de eventualele neplacere. Resturile moarte sunt un mediu fertil de inmultire a daunatorilor.

10 – Cumparati un set complet de unelte pentru gradinarit – lopata, grebla, lopatele, grebla pentru frunze, plantator, etc. Munca in gradina este relaxanta atunci cand folositi uneletele potrivite pentru fiecare operatie in parte.

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.