Buchete de mireasa – In Romania si dealtfel in toata Europa si America de Nord este o traditie ca la o nunta, mireasa sa arunce buchetul iar domnisoarele sa incerce sa-l prinda. Cea norocoasa, se zice ca va fi viitoarea mireasa. Dar de unde vine acest obicei?
In Europa medievala, rochia din noaptea nuntii era simpla, nu diferea cu mult fata de rochiile purtate zilnic. Dar o rochie de mireasa era considerata ca aducatoare de noroc si mai ales de fertilitate. Din aceasta cauza, dupa ceremonie, fetele si femeile tinere urmareau practic mireasa si ii sfasiau rochia fiecare incercad sa se aleaga cu o bucata din pretiosul trofeu.
De-a lungul timpului, rochiile de mireasa au devenit mai rafinate, mai impodobite si mai scumpe, de aici si dorinta miresei de a o pastra ca amintire sau ca si mostenire pt viitoarele fiice. Asfel, in momentul urmaririi, miresele au inceput sa arunce tinerelor femei dezlantuite alte obiecte sau accesorii de imbracaminte, mai exact pantalonasii care se purtau in epoca sau portjartiera. Cu timpul, cel mai convenabil obiect aruncat domnisoarelor a devenit buchetul de mireasa, care simbolizeaza puritatea si fertilitatea si fiind oarecum perisabil, nu era ceva ce putea fi pastrat pentru mult timp ca si amintire de la nunta.
In zilele noastre, a inceput sa prinda obiceiul ca mireasa sa aiba doua buchete pentru nunta. Unul simbolic confectionat din sarma, nasturi si pietre semipretioase care ramane o amintire peste ani, si un buchet de mireasa din flori special pentru momentul pe cat de hazliu pentru nuntasi pe atat de asteptat de tinerele domnisoare.
No Banner to display
In toate torturile de nunta , speranta este cel mai dulce ingredient.
Douglas Jerrold
No Banner to display
No Banner to display
No Banner to display
No Banner to display
Acum uniti-va mainile , si prin mainile voastre inimile.
William Shakespeare