Cateva sfaturi inainte de a incepe amenajarea unei gradini

sfaturi pentru amenajarea unei gradini

No Banner to display

Inainte de a incepe amenajarea unei gradini trebuie tinut cont de cateva considerente de ordin practic.

Planificarea gradinii este cel mai important aspect de care trebiuie tinut cont. Un plan al gradiniii desenat la scara pe hartie este de mare ajutor deoarece ajuta la clarificarea ideilor. Pe plan putem experimenta diferite variante si solutii de amenajare a gradinii.

Schitele pe hartie ajuta la o mai buna alegere a traseelor aleilor, a platformelor betonate si a grupurilor de plante.

Un proiect de gradina bine facut ne ajuta sa economisim timp si bani

Arborii de talie mare pot fi reprezentati cu ajutorul unor cercuri ce simuleaza raza coroanei. Copacii pot fi o sursa excelenta de umbra in gradina dar totodata pot pune probleme in intretinerea unei cascada sau unui mic iaz decorativ aflat sub coroana.

plan pentru gradina

No Banner to display

Alegerea unui punct focal de interes in gradina este un aspect important de care nu trebuie sa uitati atunci cand desenat planul gradinii. Daca va aflati intr-un impas si nu aveti idei, internetul este o sursa pretioasa unde veti gasi inspiratie.

Puteti gasi multe imagini din care sa va inspirati cautand pe Google dupa termeni specifici  atat in romana – “ gradini amenajate ” ,cat si in engleza – “ landscaping ideas ” , “ landscaping designs ” etc.

Dupa ce sunteti multumit de designul gradinii, urmatorul drum trebuie facut la magazinele de profil pentru a gasi cele mai potrivite plante pentru gradina dvs.

cuplu plantand flori in gradina copil citinda o carte in iarba printre gladiole

No Banner to display

La magazinele de specialitate se pot selecta si uneltele specifice pentru munca in gradina. Avand unelte potrivite, munca in aer liber nu mai devine o corvoada, ci o placere. Cu sculele potrivite, unele lucrari specifice pot fi terminate in minute in loc de zeci de minute.

Pentru o gradina mica de aproximativ 100 mp, puteti lua in considerare atunci cand realizati planul gradinii, o mica rocarie, o fantana pentru pasarele, o zona de joaca pentru copii, straturi de flori, un mic iaz decorativ si chiar un colt cu legume si ierburi aromatice.

Daca spatiul permite, un aranjament acvatic cu un iaz decorativ si eventual o mica cascada va mari cu mult atractivitatea gradinii dvs. Langa iaz, temperatura va fi mai scazuta cu 1, 2 grade in zilele caniculare de vara, astfel se poate amenaja un mic loc de sedere, cu o masuta si doua scaune, chiar langa apa. Contemplatul pestilor si susurul cascadei are un efect linistitor, in felul acesta stresul acumulat in timpul zilei poate fi eliminat in 10 minute petrecute in gradina.

gradina frumoasa cu mobilier de exterior

No Banner to display

Alegeti plantele potrivite tinand cont de conditiile din gradina si de sfaturile specialistilor. Aranjati plantele in functie de ritmul de crestere si de marimea lor  la maturitate.

In functie de cat de mult timp doriti sa alocati gradinaritului, puteti opta pentru un proiect mai complex cu o varietate mai de flori sau un proiect mai simplu , cu specii robuste, care necesita mai putina munca de intretinere.

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.