Gazon iarba – principalele soiuri de seminte

No Banner to display

In comert gasim rulouri de gazon iarba cat si cutiii sau saci de seminte de iarba gazon sub diferite denumiri – Gazon sport, Gazon Golf, Gazon englezesc, Gazon cu flori,Gazon universal etc. Pentru a alege cea mai buna combinatie de seminte de gazon trebuie sa tinem cont de conditiile de clima si sol.

Toate aceste cutii, contin 4 varietati de gazon, care, in proportii diferite intra in compozitia a mai mult de 90% din amestecuri. Evident, acestea exista in numeroase varietati si subvarietati, care au fost imbunatatite conform diferitelor necesitati.

ZIZANIA – Lolium perene – gazon iarba

 Lolium perene – Zizania

 Lolium perene – Zizania

Este un soi de seminte gazon iarba care germineaza rapid si creste usor, necesita mari cantitati de apa si ingrasaminte si ingrijire intensiva. Frunzele sunt relativ late, puternice, de aceea acest soi este foarte rezistent la sarcini. Capacitatea de innoire este buna de aceea intra, in mod necesar, in compozitia rulourilor de iarba gazon sport. Zizania face parte din soiurile de iarba gazon care cresc in tufe si exista in numeroase varietati. Intr-un sol prielnic, respectiv daca gazonul este folosit in mod intensiv, acest soi de seminte gazon va elimina varietatile cu frunze mai fine

PAIUSUL ROSU FURAJER – Festuca rubra commutata

Festuca rubra commutata

 Paiusul rosu furajer

Acest soi de iarba gazon cu frunze fine, creste relativ repede in prima perioada de dezvoltare si elimina buruienile care rasar in acelasi timp. Diferitele varietati ale acestui soi se utilizeaza, in special pentru gazonul decorativ , deoarece formeaza un covor de iarba gazon foarte fin. Rezista relativ bine la seceta si este considerat un soi fara cerinte speciale.

FIRUTA – Poa pratensis

 Poa pratensis – Firuta

 Poa pratensis – Firuta

La inceput se dezvolta mai incet dar imediat ce-si formeaza radacinile puternice si se inmulteste prin stoloni si astfel acopera cu repeziciune toate locurile goale. Ca si Festuca rubra, acest soi de iarba gazon este relativ rezistent la seceta si nu are cerinte speciale.

IARBA CAMPULUI – Agrostis capillaris

Agrostis capillaris – Iarba campului

Agrostis capillaris – Iarba campului

Este soiul de gazon iarba cel mai folosit pe terenurile de golf si pentru gazonul cu structura fina. Formeaza un gazon uniform, des si longeviv si in plus rezista la tunderi foarte scurte. Iarba campului are frunze fine, inguste, creste in tufe si se inmulteste prin rizomi – radacini subterane scurte. Prefera clima umeda si in conditii prielnice poate sa elimine alte soiuri de iarba.

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.