Gradini cu flori – sfaturi pentru o gradina splendida

imagini flori galbene

No Banner to display

Gradinile cu flori incanta ochii si sufletul pe toata perioada verii. O gradina va arata frumos si spectaculos doar atunci cand diferitele specii de flori vor fi plantate in combinatia potrivita.

Personaliatea fiecarui gradinar se va regasi in selectia de flori pe care o va face pentru gradina personala.

In magazinele de profil sau cele de bricolaj, care au inceput sa aiba o oferta tot mai bogata si in Romania, se poate alege dintr-o multitudine de specii de flori si plante de gradina.

Sfaturi pentru amenajarea unei gradini cu flori

1 . Sursa de apa trebuie sa fie in apropierea locului unde ati planificat sa amenajati grupul de flori. Apa este importanta deoarece in anotimpul calduros va fi nevoie sa udati gradina de cate doua sau trei ori pe zi. Deasemenea, inainte de plantare nu uitati sa testati fertilitatea solului.

2. Inainte de a incepe lucrul in gradina, este indicat sa alocati cateva ore culegerii de informatii de pe internet sau din cartile de gradinarit, despre speciile de flori care va plac cel mai mult. Faceti o schita cu pozitia lor in functie de culoare si inaltime.

straturi cu flori multicolore

3. Cu lista de flori finala, mergeti sa le vedeti in magazinele de specialitate sau cautati cea mai buna oferta la magazinele online. In functie de stocuri si varietati, acum puteti suplimenta lista cu doua, trei specii de flori mai exotice care sa ofere un plus de spectaculozitate gradini dvs.

4. Incercati sa folositi culori complementare sau nuante diferite a aceleiasi culori in grupul de flori. Plantati grupuri mari de flori cu nuante contrastante pentru a crea un efect mai dramatic.

5. Plantati pe cat posibil grupurile de flori sau de iarba decorative in grupuri cu numere impare pentru a echilibra aspectul vizual al gradinii cu flori.

6. Evitati sa inghesuti florile prea mult . Tineti cont ca le trebuie un spatiu de crestere iar daca sunt prea inghesuite se vor sufoca unele pe altele si nu vor arata cum trebuie.

bordura florala

7. Mentineti gradina cat mai ingrijita prin eliminarea florilor uscate. In felul asta stimulati inflorirea bobocilor inca nedeschisi.

8. Daca va plac gradinile romantice, gasiti un loc pentru speciile cataratoare ( Glicina – Wisteria sinensis – Luleaua turcului – Camsis radicans – Vita canadiana – Partenocisus tricuspidacus – Mana Maicii Domnului – Lonicera caprifolia – Clematite – Clematis vitalba ) . Toate speciile cataratoare trebuie plantate langa un gratar de sustinere sau langa o pergola sau foisor.

9. Inainte de plantare, trebuie sa va fie foarte clara marimea florilor la maturitate . In functie de acest aspect trebuie aleasa distanta dintre ele, altfel este riscul de acreste prea inghesuite.

flori anuale si bianuale pe timpul verii

10. Pentru un efect mai armonios, incercati sa plantati in linii curbe decat in linii drepte sau cercuri.

11. Daca bugetul va permite, instalati un sistem de udare prin picurare . In felul acesta economisiti apa si mai ales timp.

12. Pentru a evita risipa de apa prin evaporare , udati gradina in primele ore ale diminetii sau tarziu dupa amiaza.

Gradina dvs. de flori va arata mult mai frumoasa daca ati urmat sfaturile de mai sus.

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.