Amenajarea unei gradini moderne – elemente de design

gradina mica moderna cu scaune

No Banner to display

Daca va place stilul elegant ,simplu si aerisit care subliniaza volumetria si nu pune accentul prea mare pe vegetatie, atunci sigur gradinile moderne sunt pe gustul dvs. Gradinile moderne celebreaza spatiile exterioare elegante in care se poate petrece in aer liber. Intr-o gradina moderna plantele sunt doar un element din compozitie , si nu motivul principal pentru care a fost realizata gradina.

Peisajul este subliniat prin extinderi orizontale de suprafete din lemn, piatra sau beton , deseori completate cu oglinzi de apa . Garduri vii tunse geometric, arbori solitari deosebiti sau tufe plantate in masive asigura volumetria gadinii. Abordarea moderan in amenajarea gradinilor a luat un avant mai ales in climatele temperate unde spatiul gradinii poate fi folosit ca o camera in aer liber.

Stilul modern in amenajarea unei gradini

Clar si curat, stilul modern se potriveste gradinilor de toate dimensiunile si poate furniza un o oaza de liniste pentru un stil de viata agitat specific marilor orase. Pentru asta se bazeaza pe dimensiuni, proportii si spatii libere pentru a crea emotie intr-o atmosfera deliberat dezordonata. Aceste gradini ofera scena perfecta pentru un trai de calitate in aer liber.

Majoritatea gradinilor moderne au la baza un plan geometric , in care liniile orizontale ale suprafetelor rectangulare sugereaza ideea de miscare. Liniile verticale ale copacilor, gardurilor vii sau peretilor asigura prin contrast echilibrul necesar. Materialele sunt alese in functie de calitatea si efectul texturii lor – podelele din lemn, betonul, gresia si pietrisul decorativ au calitatea de a face suprafetele pe care le acopera sa para mai mari si sunt adesea intrerupte de suprafete line de apa sau de arbori cu forme ciudate.
Peluza cu gazon fin , garduri vii tunse geometric si plante putine sunt elemente tipice pentru majoritatea gradinilor moderne, desi nu exista nici un motiv pentru nu a folosi o paleta mai complexa daca se potriveste cu designul.

    Elemente cheie ale unei gradini moderne

Asimetria – cu toate ca un proiect modern poate fi dominat de o axa centrala , ea este folosita doar pentru a sugera simetria si nu este elementul dominant. Suprafetele rectangulare din gazon, apa, suprafete cu pavele sau masive plantate se intrepatrund pentru a crea un model neregulat dar foarte clar definit.

Materiale moderne – liniile simple din otel, beton, sticla sau lemn subliniaza precizia proiectului. Lumina, fie naturala, fie artificiala este folosita pentru a scoate in evidenta textura suprafetelor.

Plantarea in masive – plantele, de multe ori limitate ca si numar de specii, sunt plantate in grupuri mai mari sau mai mici. Iarba decorativa si florile perene sunt folosite pentru a accentua spatii si a crea dinamism.

Mobila moderna – cu stilul ei arhitectural sau minimalist isi gaseste perfect locul intr-o gradina moderna – sezlonguri sculpturale, fotolii elegante, mese simple si scaunele din acelasi registru nu trebuie sa lipseasca

Oglinzi de apa – o piscina creaza o suprafata linistita si aduce lumina in gradina. Suprafata ei reflectiva contribuie la senzatia de spatiu a unei gradini moderne

Elemente in antiteza – desi multe gradini moderne se bazeaza pe un caroiaj geometric, elementele curbe pot fi folosite cu mare succes pentru a sparge matrita geometrica a gradinii

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.