Gazonul din seminte nu creste bine – 11 CAUZE POSIBILE

Tata cu fiu la picnic in gazon

No Banner to display

De multe ori, dupa ce am terminat de semanat gazonul si cu toate ca am procedat cum scrie la carte, peluza verde si deasa pe care ne-o dorim, nu arata nici pe departe cum trebuie.

11 cauze posibile pentru care gazonul nu creste

1 – semanatul necorespunzator . Pe solurile de culoare deschisa ( nisip, loess), semintele de iarba se disting mai greu si de aceea este dificil de verificat daca semanatul a fost facut bine. In acest caz se recomanda semanarea cu ajutorul unei masini de semanat manuale sau mecanice.

2 – masina de semanat infundata . Pe timp de ploaie marunta, semintele se pot aglomera, fapt care impiedica raspandirea lor uniforma.

3 – semintele au ajuns la o adancime prea mare. Semintele acoperite cu o cantitate prea mare de pamant nu incoltesc, sau daca incoltesc, semintele pot sa se usuce in pamant.

4 – temperaturi sub 5 grade C. Temperaturile scazute impiedica germinarea semintelor

5 – vantul este prea puternic . Vantul puternic poate nu numai sa sufle semintele dar si sa le usuce pe cele deja incoltite

6 – vreme furtunoasa, ploi cu averse . Ploile torentiale disloca semintele semanate uniform si astfel apar goluti in gazon

7 – seceta . Planta este foarte sensibila , in special in perioada intre umflarea semintelor si aparitia radacinilor, respectiv a primului fir de iarba, greu vizibil cu ochiul liber. In caz de seceta, poate sa se usuce foarte usor.

8 – umiditate prelungita . In conditii de umiditate se dezvolta ciupercile, cum ar fi mucegaiul cenusiu, care ataca semintele germinate.

9 – pamant pregatit in mod necorespunzator . Un sol prea tasat nu permite prindera semintei, si din aceasta cauza aceasta ori nu incolteste ori se usuca imediat ce a incoltit

10 – pasarile . Grupurile mari de porumbei sau de vrabii decimeaza semintele proaspat semanate

11 – seminte vechi . Semintele si-au pierdut capacitatea de germinare

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.