Trandafiri in combinatie cu alte tufe cu flori – efecte cromatice deosebite

grupuri de trandafiri

O gradina cu trandafiri si alte tufe cu flori vor arata foarte spectaculos, combinatiii fascinante iau nastere atunci cand roze spendide sunt amplasate in mijlocul unui strat cu tufe bine alese.

No Banner to display

Pentru ca trandafirii si tufele sa nu-si faca reciproc concurenta, florile trebuie sa difere in privinta florilor si culorilor. Contrariile confera dinamism stratului. Foarte frumoase sunt inflorescentele lungi , cum sunt cele de nemtisor, degetel sau niprale, ori potirele impresionante ale crinilor, Si sferele exotice ale cepei decorative arata bine in acest context. Tufele cu flori mici, precum floarea miresei, priboiul si cretisoara, invalui trandafiriii si acopera golurile din strat.

gradina cu trandafiri

Sfat – tufele pitice trebuie sa creasca in grupuri mici, deoarece, ca plante individuale. puse langa trandafiri, au un aspect usor pierdut.

Gradina cu trandafiri

In privinta alegerii culorilor, trebuie sa tineti cont de urmatorul lucru – tufele trebuie sa completeze trandafiriii si sa nu-i depaseasca in spendoare. De aceea, nuantele puternice de rosu trebuiesc evitate in combinatiile cu trandafiri rosii. Tufele acopera un gol semnificativ in spectruc cromatic al trandafirilor – aici lipseste albastrul pur. De asemenea, creati oaze de calm formate din buxus sau tisa. Plantele cu frunze gri-argintii, cum sunt jalesul (stachys byzantuna) sau pelinul (Artemisa), se integreaza foarte bine in astfel de straturi.

Trandafiri in gradina

O nota aparte o au straturile mentinute in aceiasi nuanta cromatica. Tufele insotitoare trebuie cautate si alese cu multa grija, caci efectul straturilor  cu nuante asemenatoare este fascinant. In desene,puteti studia doua exemple pentru straturi foarte bine acordate cromatic.

Atentie – trandafirii au nevoie de spatiu

Plantele insotitoare nu trebuiesc amplasate prea inghesuit, ci mai degraba la aproximativ jumatate de metru distanta unele de altele. In felul acesta, frunzele trandafirilor raman aerisite si riscul aparitiei bolilor cauzate de ciuperci scade mult. In plus, puteti administra ingrasamant doar trandafirilor, fara a stimula si cresterea tufelor.

Grupuri de trandafiri

Sfat – puteti controla tufele cu crestere rapida prin eliminarea radacinilor aeriene, atunci cand acestra se indreapta in directia trandafirilor.

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.