Amenajarea unei gradini cu flori in mijlocul peluzei de gazon

No Banner to display

Gradini cu flori – o incantare pentru ochi si suflet.Deseori este de ajuns ca sa contemplam privelistea oferita de un mic grup de flori colorate, situate in mijlocul covorului verde de gazon, pentru a face inima sa tresara de incantare.

Daca nu va numarati printre fericitii proprietari a unei gradini cu flori plina de margarete sau nasturei crescute in mod natural, puteti remedia rapid acest neajuns renuntand la o bucata de gazon si semanad un amestec de seminte cu specii de plante cu flori anuale si perene, cu flori albe sau multicolore . O solutie mult mai rapida de amenajare a unei gradini cu flori , dar in acelasi timp mai costisitoare, implica cumpararea de flori de vara anuale gata cultivate din magazinele de profil.

Gradini cu flori – splendoare in iarba

Suprafata care o vom transforma intr-o insula plina cu flori nu trebuie sa fie mare, poate avea intre 2 si 5 metri patrati iar ca si pozitionare trebuie ales un loc insorit, in mijlocul peluzei, de-a lungul unui trotuar sau langa terasa ori loc de sedere. O alta regula de urmat este sa folosim un numar impar de flori in aranjamentul nostru. Este mai indicat sa folosim de exemplu 3 trandafiri sau un grup mai mare de 5 trandafiri.

amenajare gradini cu flori amenajare gradini cu flori

No Banner to display

Suprafata unei gradini cu flori nu trebuie sa fie mare, poate avea intre 2 si 5 metri patrati iar ca si pozitionare trebuie ales un loc insorit, in mijlocul peluzei, de-a lungul unui trotuar sau langa terasa ori locul de sedere. O alta regula de urmat este sa folosim un numar impar de flori in aranjamentul nostru. Este mai indicat sa folosim de exemplu 3 trandafiri sau un grup mai mare de 5 trandafiri.

In momentul cand plantam florile, trebuie sa avem grija sa nu le punem in pamant pe randuri perfect ordonate, deoarece la final insula noastre cu flori va vea un aspect nenatural. Daca privim cu atentie grupurile de flori crescute dezordonat intr-o poienita, observam ca unele inflorescente par sa se reverse, altele sunt mai ascunse iar altele aproape ca nu se vad, dar toate contribuie la imaginea de ansamblu. Daca ne inspiram din natura nu avem cum sa gresim.

gradini cu flori splendide   amenajare gradina cu flori

No Banner to display

Pentru a ne usura mult intretinerea gradinii si a-i oferi un aspect mult mai ingrijit, este indicat sa imprejmuim insula noastra cu flori, de o bordura confectionata din plastic sau din lemn . Articolele se pot achizitiona din magazinele de specialitate, unde le gasim la raionul de gradinarit, sub denumirea de “ delimitator de gazon ” .Constau fie intr-o banda din plastic verde cu lungimea de 9 metri, fie un gardulet flexibil din nuiele de lemn prinse pe o sarma cu lungimea de 2 metri. Recomandam gardul flexibil din nuiele de lemn, deoarece plasticul, pe langa aspectul artificial, in timp devine friabil, iar in momentul cand il atingem cu masina de tuns iarba, sau calcam din greseala peste el, devine casant si se rupe in bucati. Delimitatorul de gazon se ingroapa in pamant de jur imprejurul insulei noastre cu flori, pe un contur sinuos fara unghiuri ascutite, avand grija sa-l lasam afara doar 2-3 centrimetri.

No Banner to display

No Banner to display

Related Posts

Comments are closed.